fbpx

Странка Модерне Србије изражава саучешће групи Продиџи и породици преминулог Кит Флинта

ОСТАЛЕ ТЕМЕ

Грађани Србије памте добра дела и своје пријатеље, па тако и групу Продиџи и њиховог фронтмена Кит Флинта, који су били први страни бенд који је наступио у Србији након укидања санкција 1995. године.


Док је цела западана цивилизација уживала у благодетној последњој деценији двадесетог века, Србија и њени грађани су од стране своје неодоговорне политичке елите били увучени у ратове, хиперинфлацију и немаштину. Наступ групе Продиџи у Београду 1995. године симболично је представљао повратак у светске токове и вест која се разликовала од сцена редова за хлеб, колона избеглица и разорених градова. Подсећамо и да је овај бенд који се касније радо враћао у Србију, видео укључењем дао подршку студентским протестима који су се 1996. одржавали против власти СПС и Слободана Милошевића.

СМС овим путем изражава саучешће групи Продиџи и породици преминулог Кит Флинта уз захвалност за доказано пријатељство у тешким временима и буђење наде да грађани Србије припадају модерном свету, отвореном за другачије и необично.

Драги Кит, желимо ти да пронађеш своје место, па макар оно било у свемиру или у другој димензији.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − = 4