fbpx

#DogadjajNedelje: Rotacija – bahatost državnih funkcionera na putevima Srbije

ANKETA

Nedelju koja je za nama, prema mišljenju učesnika ankete #DogadjajNedelje na nalozima Stranke moderne Srbije na Twittter-u i Facebook-u, obeležila je stravična automobilska nesreća koja se dogodila u četvrtak, 31. januara u blizini Doljevca, na samoj naplatnoj rampi, sa fatalnim posledicama po život jedne 52-godišnje žene. Nesreću je izazvalo službeno vozilo u kojem se nalazio direktor “Koridora Srbije” i funkcioner Srpske napredne stranke, Zoran Babić.

Naime, prema izjavi očevidaca i na osnovu snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, službeni automobil se velikom brzinom zakucao u automobile koji su stajali ispred naplatne rampe, pri čemu je prvi automobil odbačen nekoliko desetina metara dalje od rampe, u drugom je stradala nesrećna žena, a u trećem automobilu se nalazio direktor “Koridora Srbije”, koji je, pored još četiri osobe, takođe pretrpeo povrede.

Javnost je i ovom prilikom najoštrije osudila bahatost državnih funkcionera koji se u službenim automobilima voze na putevima Srbije. Svakodnevno se mogu videti službeni automobili koji pod rotacionim svetlima voze mnogo više od propisane brzine, ulazeći u “makazice” i pretičući učesnike u saobraćaju. Ovakvu bahatost ne isključuje čak ni to da su uslovi na putu ponekad zahtevniji zbog magle, snega, leda, kiše i ostalih nepogoda, zbog čega je potrebno da se svi učesnici u saobraćaju prilagode ovakvim prilikama, bili oni u službenim ili privatnim vozilima.

Babić je u međuvremenu podneo ostavku, a u izjavi je, između ostalog, naveo: “Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti. To je razlika koju Srpska napredna stranka, vođena Aleksandrom Vučićem, pravi u našem društvu i našoj državi. Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo.”

Ono za šta je javnost u Srbiji ostala uskraćena je informacija zašto se direktor “Koridora Srbije”, državne firme, vozi u automobilu koji je u vlasništvu privatne kompanije “Trejs”, a koja izvodi radove na “Koridoru 10” i sa kojom kao investitori imaju saradnju i da li ovakvu vrstu saradnju možemo posmatrati kao korupciju?

Uzimajući u obzir i to kako funkcioneri Srpske napredne stranke (ne)osećaju odgovornost u mnogim situacijama u kojima su se našli u proteklih sedam godina (pad helikoptera, veliki broj stradalih u poplavama 2014. godine, rušenje objekata u Hercegovačkoj itd.) pitamo se i to da li su protesti građana koji se nedeljama održavaju u Beogradu i širom Srbije iznudili ostavku direktora “Koridora Srbije”, Zorana Babića?

Pozivamo vas da pratite i učestvujte u izboru za #DogadjajNedelje svake nedelje u 21 čas na našim nalozima na društvenim mrežama. Sledeća anketa vas očekuje u nedelju, 10. februara u podne.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

27 − = 25

ANKETA
#DogadjajNedelje: 115.000 dece u Srbiji živi u apsolutnom siromaštvu

Foto: Miroslav Dragojević Prema mišljenju korisnika društvenih mreža proteklu sedmicu obeležio je izveštaj kancelarije Unicefa u kojem se kaže da u Srbiji trenutno živi 115.000 dece u apsolutnom siromaštvu i da je dodatnih 30,2% u riziku da padne ispod linije siromaštva. Ovaj podatak možda i ne bi bio toliko šokantan …

ANKETA
#DogadjajNedelje je “Volkanje i želkanje – zlostavljač Jutka“

Korisnici društvenih mreža su u ovonedeljnoj anketi za #DogadjajNedelje izabrali slučaj Marije Lukić, koja je javno iznela činjenice o zlostavljanju od strane trenutno, a nadajmo se zauvek, bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića. Ni emisija u kojoj je gošća bila Marija Lukić nije uspela da prođe bez mešanja politike i …

ANKETA
#DogadjajNedelje: Smena dr Stojkovića

Naslovna foto: D.Danilovic / RAS Srbija Prema mišljenju korisnika društvenih mreža za #DogadjajNedelje koja je za nama izabrana je smena genetičara dr Miodraga Stojkovića sa mesta šefa katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka (FMN) u Kragujevcu. Ova odluka je izazvala veliku polemiku, tako da je pod …