fbpx

#DogadjajNedelje: Ротација – бахатост државних функционера на путевима Србије

АНКЕТА

Недељу која је за нама, према мишљењу учесника анкете #DogadjajNedelje на налозима Странке модерне Србије на Twittter-у и Facebook-у, обележила је стравична аутомобилска несрећа која се догодила у четвртак, 31. јануара у близини Дољевца, на самој наплатној рампи, са фаталним последицама по живот једне 52-годишње жене. Несрећу је изазвало службено возило у којем се налазио директор “Коридора Србије” и функционер Српске напредне странке, Зоран Бабић.

Наиме, према изјави очевидаца и на основу снимка који се појавио на друштвеним мрежама, службени аутомобил се великом брзином закуцао у аутомобиле који су стајали испред наплатне рампе, при чему је први аутомобил одбачен неколико десетина метара даље од рампе, у другом је страдала несрећна жена, а у трећем аутомобилу се налазио директор “Коридора Србије”, који је, поред још четири особе, такође претрпео повреде.

Јавност је и овом приликом најоштрије осудила бахатост државних функционера који се у службеним аутомобилима возе на путевима Србије. Свакодневно се могу видети службени аутомобили који под ротационим светлима возе много више од прописане брзине, улазећи у “маказице” и претичући учеснике у саобраћају. Овакву бахатост не искључује чак ни то да су услови на путу понекад захтевнији због магле, снега, леда, кише и осталих непогода, због чега је потребно да се сви учесници у саобраћају прилагоде оваквим приликама, били они у службеним или приватним возилима.

Бабић је у међувремену поднео оставку, а у изјави је, између осталог, навео: “Знање, али и морал, одговорност и пре свега људскост и честитост, особине су које у сваком од нас тражи наш председник. И не треба да ми каже било шта. Ако ме је предложио на функцију, онда знам шта ми је чинити. То је разлика коју Српска напредна странка, вођена Александром Вучићем, прави у нашем друштву и нашој држави. Нама се не наређује, ми знамо шта треба да чинимо.”

Оно за шта је јавност у Србији остала ускраћена је информација зашто се директор “Коридора Србије”, државне фирме, вози у аутомобилу који је у власништву приватне компаније “Трејс”, а која изводи радове на “Коридору 10” и са којом као инвеститори имају сарадњу и да ли овакву врсту сарадњу можемо посматрати као корупцију?

Узимајући у обзир и то како функционери Српске напредне странке (не)осећају одговорност у многим ситуацијама у којима су се нашли у протеклих седам година (пад хеликоптера, велики број страдалих у поплавама 2014. године, рушење објеката у Херцеговачкој итд.) питамо се и то да ли су протести грађана који се недељама одржавају у Београду и широм Србије изнудили оставку директора “Коридора Србије”, Зорана Бабића?

Позивамо вас да пратите и учествујте у избору за #DogadjajNedelje сваке недеље у 21 час на нашим налозима на друштвеним мрежама. Следећа анкета вас очекује у недељу, 10. фебруара у подне.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 1 = 3

АНКЕТА
#DogadjajNedelje: 115.000 деце у Србији живи у апсолутном сиромаштву

Фото: Мирослав Драгојевић Према мишљењу корисника друштвених мрежа протеклу седмицу обележио је извештај канцеларије Уницефа у којем се каже да у Србији тренутно живи 115.000 деце у апсолутном сиромаштву и да је додатних 30,2% у ризику да падне испод линије сиромаштва. Овај податак можда и не би био толико шокантан …

АНКЕТА
#DogadjajNedelje је “Волкање и желкање – злостављач Јутка“

Kорисници друштвених мрежа су у овонедељној анкети за #DogadjajNedelje изабрали случај Марије Лукић, која је јавно изнела чињенице о злостављању од стране тренутно, а надајмо се заувек, бившег председника општине Брус Милутина Јеличића. Ни емисија у којој је гошћа била Марија Лукић није успела да прође без мешања политике и …

АНКЕТА
#DogadjajNedelje: Смена др Стојковића

Насловна фото: Д.Даниловиц / РАС Србија Према мишљењу корисника друштвених мрежа за #DogadjajNedelje која је за нама изабрана је смена генетичара др Миодрага Стојковића са места шефа катедре за матичне ћелије на докторским студијама Факултета медицинских наука (ФМН) у Крагујевцу. Ова одлука је изазвала велику полемику, тако да је под …