fbpx

Godinu dana od ubistva političara u zemlji straha i neizvesnosti

SAOPŠTENJE

Danas se navršava tačno godinu dana od kada je ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, političar sa Kosova i Metohije pomirljivog tona, a pre svega građanin zemlje Srbije.

Iako su vlasti, kako u Beogradu, tako i u Prištini, najavljivale brzo otkrivanje motiva, nalogodavaca i učinioca ubistva, ni godinu dana nakon tragedije čini se da nema naznaka da su istražni organi na tragu da ovaj slučaj reše, niti je javnost o tome obaveštena.

S vremena na vreme se u medijima pojavljuju različite pretpostavke i sumnje koje svojim tendencioznim naslovima i retorikom uzburkavaju javnost, a ni politički zvaničnici ne ustežu se od spekulacija za koje niko nema čvrste dokaze. Sve ovo dodatno obeshrabruje ljude koji žive na Kosovu i Metohiji. Oni strahuju za svoju bezbednost, pitaju se šta mogu da očekuju od kosovskih i srpskih institucija kada se radi o njihovim životima, posebno kada vide da nema pomaka u rešavanju okolnosti i motiva koje su dovele do ubistva čoveka koji je bio politički aktivan.

Stranka moderne Srbije očekuje da će istražni organi u Prištini i Beogradu, kroz koordiniranu akciju, u doglednom periodu rešiti ubistvo Olivera Ivanovića i obezbediti uslove za trajni mir i stabilnost za sve ljude koji žive na prostoru Kosova i Metohije.

Pozivamo građane da se u sredu, 16.01.2019. priključe mirnoj protestnoj šetnji povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića i da umesto pištaljki ponesu sveće. Okupljanje je na platou ispred Filozofskog fakulteta od 18 časova.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

38 − = 30

SAOPŠTENJE
Ne pristajemo na pritisak da već danas donesemo odluku o izlasku na izbore

Stranka moderne Srbije odluku o izlasku na izbore doneće kada oni budu raspisani. Do tada ćemo crpeti sve mogućnosti da se izborni uslovi poprave. Pojedinačno donete odluke o bojkotu izbora smatramo preuranjenim, ali poštujemo svačije pravo da samostalno odlučuje. Ne pristajemo na pritisak da se već danas odlučimo za bojkot …

SAOPŠTENJE
Politička trgovina evropskim vrednostima ugrožava evropske integracije i nanosi štetu Srbiji

Poslanički klub Stranke moderne Srbije sa zadovoljstvom će prisustvovati sastanku sa Dejvidom Mekalisterom, specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Proces evropskih integracija vidimo kao zajednički rad na postizanju plemenitih ciljeva kao što su: sloboda, demokratija, vladavina prava koja stvara investicionu klimu u kojoj su subvencije nepotrebne, poštovanje ljudskih prava, bezbednost, …

SAOPŠTENJE
Student u centru učenja

Poslaničkim klubovima uveliko stižu zahtevi tzv. večitih studenata za novi produžetak roka za završetak studija. Narodna poslanica i članica Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije od 2016. godine zagovornica je koncepta “student u centru učenja”. “Lepo nam je govorio profesor sociologije – najlakše se obnavlja obnovljena godina”. Fenomen “večiti studenti i …