Годину дана од убиства политичара у земљи страха и неизвесности

САОПШТЕЊЕ

Данас се навршава тачно годину дана од када је убијен Оливер Ивановић, некадашњи лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, политичар са Косова и Метохије помирљивог тона, а пре свега грађанин земље Србије.

Иако су власти, како у Београду, тако и у Приштини, најављивале брзо откривање мотива, налогодаваца и учиниоца убиства, ни годину дана након трагедије чини се да нема назнака да су истражни органи на трагу да овај случај реше, нити је јавност о томе обавештена.

С времена на време се у медијима појављују различите претпоставке и сумње које својим тенденциозним насловима и реториком узбуркавају јавност, а ни политички званичници не устежу се од спекулација за које нико нема чврсте доказе. Све ово додатно обесхрабрује људе који живе на Косову и Метохији. Они страхују за своју безбедност, питају се шта могу да очекују од косовских и српских институција када се ради о њиховим животима, посебно када виде да нема помака у решавању околности и мотива које су довеле до убиства човека који је био политички активан.

Странка модерне Србије очекује да ће истражни органи у Приштини и Београду, кроз координирану акцију, у догледном периоду решити убиство Оливера Ивановића и обезбедити услове за трајни мир и стабилност за све људе који живе на простору Косова и Метохије.

Позивамо грађане да се у среду, 16.01.2019. прикључе мирној протестној шетњи поводом годишњице убиства Оливера Ивановића и да уместо пиштаљки понесу свеће. Окупљање је на платоу испред Филозофског факултета од 18 часова.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 2 = 2

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …

САОПШТЕЊЕ
1
СМС подржава кандидата невладиног сектора за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије подржава кандидатуру Невене Ружић за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коју је за ову функцију заједнички предложило преко 60 организација цивилног друштва, медија и представника стручне и научне заједнице. Кандидаткиња испуњава све критеријуме, а нарочито услове у погледу образовања, радног искуства …

САОПШТЕЊЕ
На седници Народне скупштине Мацура затражила оставку министра Шарчевића

Председница посланичке групе Странке модерне Србије, Татјана Мацура поставила је данас на седници Народне скупштине посланичко питање министру Младену Шарчевићу када мисли да поднесе оставку због сканадла насталог приликом „цурења“ информација у вези са тестом из математике који је јутрос требао бити одржан у основним школама широм Србије, а који …