fbpx

Годину дана од убиства политичара у земљи страха и неизвесности

САОПШТЕЊЕ

Данас се навршава тачно годину дана од када је убијен Оливер Ивановић, некадашњи лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, политичар са Косова и Метохије помирљивог тона, а пре свега грађанин земље Србије.

Иако су власти, како у Београду, тако и у Приштини, најављивале брзо откривање мотива, налогодаваца и учиниоца убиства, ни годину дана након трагедије чини се да нема назнака да су истражни органи на трагу да овај случај реше, нити је јавност о томе обавештена.

С времена на време се у медијима појављују различите претпоставке и сумње које својим тенденциозним насловима и реториком узбуркавају јавност, а ни политички званичници не устежу се од спекулација за које нико нема чврсте доказе. Све ово додатно обесхрабрује људе који живе на Косову и Метохији. Они страхују за своју безбедност, питају се шта могу да очекују од косовских и српских институција када се ради о њиховим животима, посебно када виде да нема помака у решавању околности и мотива које су довеле до убиства човека који је био политички активан.

Странка модерне Србије очекује да ће истражни органи у Приштини и Београду, кроз координирану акцију, у догледном периоду решити убиство Оливера Ивановића и обезбедити услове за трајни мир и стабилност за све људе који живе на простору Косова и Метохије.

Позивамо грађане да се у среду, 16.01.2019. прикључе мирној протестној шетњи поводом годишњице убиства Оливера Ивановића и да уместо пиштаљки понесу свеће. Окупљање је на платоу испред Филозофског факултета од 18 часова.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 47 = 54

САОПШТЕЊЕ
Политичка трговина европским вредностима угрожава европске интеграције и наноси штету Србији

Посланички клуб Странке модерне Србије са задовољством ће присуствовати састанку са Дејвидом Мекалистером, специјалним известиоцем Европског парламента за Србију. Процес европских интеграција видимо као заједнички рад на постизању племенитих циљева као што су: слобода, демократија, владавина права која ствара инвестициону климу у којој су субвенције непотребне, поштовање људских права, безбедност, …

САОПШТЕЊЕ
Студент у центру учења

Посланичким клубовима увелико стижу захтеви тзв. вечитих студената за нови продужетак рока за завршетак студија. Народна посланица и чланица Ширег председништва Странке модерне Србије од 2016. године заговорница је концепта “студент у центру учења”. “Лепо нам је говорио професор социологије – најлакше се обнавља обновљена година”. Феномен “вечити студенти и …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог транспарентно и у институцији

Странка модерне Србије поздравља данашњи дијалог представника власти и дела опозиције, који се одржава на Факултету политичких наука, уз посредство цивилног сектора, а у којем, према наводима новинара који су присутни, учествују представници Српске напредне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке. Од првог дана заговарамо дијалог о фер …