fbpx

Годину дана од убиства политичара у земљи страха и неизвесности

САОПШТЕЊЕ

Данас се навршава тачно годину дана од када је убијен Оливер Ивановић, некадашњи лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, политичар са Косова и Метохије помирљивог тона, а пре свега грађанин земље Србије.

Иако су власти, како у Београду, тако и у Приштини, најављивале брзо откривање мотива, налогодаваца и учиниоца убиства, ни годину дана након трагедије чини се да нема назнака да су истражни органи на трагу да овај случај реше, нити је јавност о томе обавештена.

С времена на време се у медијима појављују различите претпоставке и сумње које својим тенденциозним насловима и реториком узбуркавају јавност, а ни политички званичници не устежу се од спекулација за које нико нема чврсте доказе. Све ово додатно обесхрабрује људе који живе на Косову и Метохији. Они страхују за своју безбедност, питају се шта могу да очекују од косовских и српских институција када се ради о њиховим животима, посебно када виде да нема помака у решавању околности и мотива које су довеле до убиства човека који је био политички активан.

Странка модерне Србије очекује да ће истражни органи у Приштини и Београду, кроз координирану акцију, у догледном периоду решити убиство Оливера Ивановића и обезбедити услове за трајни мир и стабилност за све људе који живе на простору Косова и Метохије.

Позивамо грађане да се у среду, 16.01.2019. прикључе мирној протестној шетњи поводом годишњице убиства Оливера Ивановића и да уместо пиштаљки понесу свеће. Окупљање је на платоу испред Филозофског факултета од 18 часова.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

58 − 53 =

САОПШТЕЊЕ
Субвенционисање такси картела – најгоре решење

Реакција народне посланице и копредседнице Странке модерне Србије, Татјане Мацуре на договор који је председник државе постигао са таксистима и који им је обећао субвенције и друге погодности како би вишедневна блокада грађана Београда престала. “Београд има 6.500 таксиста који су се незадовољни због појаве конкуренције организовали, затим више дана …

САОПШТЕЊЕ
Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе. Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог нема алтернативу

Странка модерне Србије учествоваће у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра уз посредовање представника Европског парламента одржати у Народној скупштини, доследно подржавајући сваку мисију добре воље која за циљ има побољшање демократије у Србији. Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента …