Први Конгрес Странке Модерне Србије

САОПШТЕЊЕ

Решењем Министарства државне управе и локалне самоуправе од 14. децембра 2018. завршена је регистрација Странка модерне Србије, која је настала уједињењем Покрета центра и Социјалдемократског савеза.

Две и по године смо ваши представници у Народној скупштини, Скупштини Војводине и локалним скупштинама, а једно од обећања које смо дали бирачима које на овим местима одлучивања представљамо је да ћемо постати странка и свој рад додатно формално и правно унапредити.

Одлуком са данашњег радног Kонгреса Странку модерне Србије водиће тројно Председништво које чине Татјана Мацура, Небојша Лековић и Александар Стевановић, уз драгоцену помоћ Ширег председништва.

Циљ СМС-а је да у Србији створи уређен и функционалан систем у којем важе једнака права и обавезе за све. Србију видимо на Западу. Фокус Модерниста биће на развоју домаћих малих и средњих предузећа, на подстицању предузетништа. Одговорна социјална политика и стварање праведног друштва у којем ће се доносити закони по мери свих чланова нашег друштва, поштујући социо-културолошко порекло. Екстремизам, као што је то био случај и до сада, као начин промовисања политика, за нас је неприхваљив. Дубоко ценећи и уважавајући искуства и мишљења грађана, наставићемо и продубићемо сарадњу на један нови и прихватљив начин, са циљем да грађане мотивишемо да се политиком баве, да анализирају са нама законе и прописе, да нам помогну да их мењамо, јер је то пре свега у њиховом интересу.

У Србију је коначно стигла нова политичка култура – дијалог, аргументована расправа, уважавање политичких неистомишљеника, као и другачија организациона култура.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

84 − = 79

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …

САОПШТЕЊЕ
1
СМС подржава кандидата невладиног сектора за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије подржава кандидатуру Невене Ружић за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коју је за ову функцију заједнички предложило преко 60 организација цивилног друштва, медија и представника стручне и научне заједнице. Кандидаткиња испуњава све критеријуме, а нарочито услове у погледу образовања, радног искуства …

САОПШТЕЊЕ
На седници Народне скупштине Мацура затражила оставку министра Шарчевића

Председница посланичке групе Странке модерне Србије, Татјана Мацура поставила је данас на седници Народне скупштине посланичко питање министру Младену Шарчевићу када мисли да поднесе оставку због сканадла насталог приликом „цурења“ информација у вези са тестом из математике који је јутрос требао бити одржан у основним школама широм Србије, а који …