fbpx

Први Конгрес Странке Модерне Србије

САОПШТЕЊЕ

Решењем Министарства државне управе и локалне самоуправе од 14. децембра 2018. завршена је регистрација Странка модерне Србије, која је настала уједињењем Покрета центра и Социјалдемократског савеза.

Две и по године смо ваши представници у Народној скупштини, Скупштини Војводине и локалним скупштинама, а једно од обећања које смо дали бирачима које на овим местима одлучивања представљамо је да ћемо постати странка и свој рад додатно формално и правно унапредити.

Одлуком са данашњег радног Kонгреса Странку модерне Србије водиће тројно Председништво које чине Татјана Мацура, Небојша Лековић и Александар Стевановић, уз драгоцену помоћ Ширег председништва.

Циљ СМС-а је да у Србији створи уређен и функционалан систем у којем важе једнака права и обавезе за све. Србију видимо на Западу. Фокус Модерниста биће на развоју домаћих малих и средњих предузећа, на подстицању предузетништа. Одговорна социјална политика и стварање праведног друштва у којем ће се доносити закони по мери свих чланова нашег друштва, поштујући социо-културолошко порекло. Екстремизам, као што је то био случај и до сада, као начин промовисања политика, за нас је неприхваљив. Дубоко ценећи и уважавајући искуства и мишљења грађана, наставићемо и продубићемо сарадњу на један нови и прихватљив начин, са циљем да грађане мотивишемо да се политиком баве, да анализирају са нама законе и прописе, да нам помогну да их мењамо, јер је то пре свега у њиховом интересу.

У Србију је коначно стигла нова политичка култура – дијалог, аргументована расправа, уважавање политичких неистомишљеника, као и другачија организациона култура.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 2 =

САОПШТЕЊЕ
Субвенционисање такси картела – најгоре решење

Реакција народне посланице и копредседнице Странке модерне Србије, Татјане Мацуре на договор који је председник државе постигао са таксистима и који им је обећао субвенције и друге погодности како би вишедневна блокада грађана Београда престала. “Београд има 6.500 таксиста који су се незадовољни због појаве конкуренције организовали, затим више дана …

САОПШТЕЊЕ
Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе. Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог нема алтернативу

Странка модерне Србије учествоваће у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра уз посредовање представника Европског парламента одржати у Народној скупштини, доследно подржавајући сваку мисију добре воље која за циљ има побољшање демократије у Србији. Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента …