Први Конгрес Странке Модерне Србије

САОПШТЕЊЕ

Решењем Министарства државне управе и локалне самоуправе од 14. децембра 2018. завршена је регистрација Странка модерне Србије, која је настала уједињењем Покрета центра и Социјалдемократског савеза.

Две и по године смо ваши представници у Народној скупштини, Скупштини Војводине и локалним скупштинама, а једно од обећања које смо дали бирачима које на овим местима одлучивања представљамо је да ћемо постати странка и свој рад додатно формално и правно унапредити.

Одлуком са данашњег радног Kонгреса Странку модерне Србије водиће тројно Председништво које чине Татјана Мацура, Небојша Лековић и Александар Стевановић, уз драгоцену помоћ Ширег председништва.

Циљ СМС-а је да у Србији створи уређен и функционалан систем у којем важе једнака права и обавезе за све. Србију видимо на Западу. Фокус Модерниста биће на развоју домаћих малих и средњих предузећа, на подстицању предузетништа. Одговорна социјална политика и стварање праведног друштва у којем ће се доносити закони по мери свих чланова нашег друштва, поштујући социо-културолошко порекло. Екстремизам, као што је то био случај и до сада, као начин промовисања политика, за нас је неприхваљив. Дубоко ценећи и уважавајући искуства и мишљења грађана, наставићемо и продубићемо сарадњу на један нови и прихватљив начин, са циљем да грађане мотивишемо да се политиком баве, да анализирају са нама законе и прописе, да нам помогну да их мењамо, јер је то пре свега у њиховом интересу.

У Србију је коначно стигла нова политичка култура – дијалог, аргументована расправа, уважавање политичких неистомишљеника, као и другачија организациона култура.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

22 − = 12

САОПШТЕЊЕ
Усвојене измене кривичног законика нису “Тијанин закон”

Закон о изменама и допунама Кривичног законика НИЈЕ Тијанин закон, а немогућност условног отпуста осуђених на доживотну казну затвора ЈЕСТЕ кршење нашег Устава и закона, јер се тиме крши судска пракса Европског суда за људска права која је саставни део Европске конвенције о људским правима. Народни посланици нису компетентни да …

САОПШТЕЊЕ
Декларација за одрживи национални одговор на ХИВ подржана и од стране Странке модерне Србије

Странка модерне Србије подржала је „Декларација за одржив национални одговор на ХИВ“ и тиме се обавезала да ће у будућем деловању у законодавној и извршној власти подржавати примену програма смањења штете и њихово буџетско финансирање. „Уколико желимо да се суштински бавимо примарном и секундарном превенцијом ХИВа онда за то морамо …

САОПШТЕЊЕ
Прекид бојкота рада Народне скупштине

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана. Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је …