fbpx

Први Конгрес Странке Модерне Србије

САОПШТЕЊЕ

Решењем Министарства државне управе и локалне самоуправе од 14. децембра 2018. завршена је регистрација Странка модерне Србије, која је настала уједињењем Покрета центра и Социјалдемократског савеза.

Две и по године смо ваши представници у Народној скупштини, Скупштини Војводине и локалним скупштинама, а једно од обећања које смо дали бирачима које на овим местима одлучивања представљамо је да ћемо постати странка и свој рад додатно формално и правно унапредити.

Одлуком са данашњег радног Kонгреса Странку модерне Србије водиће тројно Председништво које чине Татјана Мацура, Небојша Лековић и Александар Стевановић, уз драгоцену помоћ Ширег председништва.

Циљ СМС-а је да у Србији створи уређен и функционалан систем у којем важе једнака права и обавезе за све. Србију видимо на Западу. Фокус Модерниста биће на развоју домаћих малих и средњих предузећа, на подстицању предузетништа. Одговорна социјална политика и стварање праведног друштва у којем ће се доносити закони по мери свих чланова нашег друштва, поштујући социо-културолошко порекло. Екстремизам, као што је то био случај и до сада, као начин промовисања политика, за нас је неприхваљив. Дубоко ценећи и уважавајући искуства и мишљења грађана, наставићемо и продубићемо сарадњу на један нови и прихватљив начин, са циљем да грађане мотивишемо да се политиком баве, да анализирају са нама законе и прописе, да нам помогну да их мењамо, јер је то пре свега у њиховом интересу.

У Србију је коначно стигла нова политичка култура – дијалог, аргументована расправа, уважавање политичких неистомишљеника, као и другачија организациона култура.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 4 = 6

САОПШТЕЊЕ
Политичка трговина европским вредностима угрожава европске интеграције и наноси штету Србији

Посланички клуб Странке модерне Србије са задовољством ће присуствовати састанку са Дејвидом Мекалистером, специјалним известиоцем Европског парламента за Србију. Процес европских интеграција видимо као заједнички рад на постизању племенитих циљева као што су: слобода, демократија, владавина права која ствара инвестициону климу у којој су субвенције непотребне, поштовање људских права, безбедност, …

САОПШТЕЊЕ
Студент у центру учења

Посланичким клубовима увелико стижу захтеви тзв. вечитих студената за нови продужетак рока за завршетак студија. Народна посланица и чланица Ширег председништва Странке модерне Србије од 2016. године заговорница је концепта “студент у центру учења”. “Лепо нам је говорио професор социологије – најлакше се обнавља обновљена година”. Феномен “вечити студенти и …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог транспарентно и у институцији

Странка модерне Србије поздравља данашњи дијалог представника власти и дела опозиције, који се одржава на Факултету политичких наука, уз посредство цивилног сектора, а у којем, према наводима новинара који су присутни, учествују представници Српске напредне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке. Од првог дана заговарамо дијалог о фер …