fbpx

Ključ uspeha je u našim rukama

SAOPŠTENJE
1

U beogradskom Medija centru je u četvrtak, 25.10.2018.godine predstavljeno ujedinjenje Socijaldemokratskog saveza i Pokreta centra. Ispred Socijaldemokratskog saveza novinarima se obratio Nebojša Leković, a ispred Pokreta centra obratili su se narodni poslanici Aleksandar Stevanović i Tatjana Macura.

Jedno od obećanja koja smo dali našim glasačima kada smo izabrani za narodne poslanike na listi grupe građana je i to da želimo da se ozbiljno bavimo politikom i da ćemo dati sve od sebe da od grupe građana napravimo stranku. To smo i uspeli.

Srbiji nije samo potrebna nova politička scena, već i nova politička kultura. Naše dalje aktivnosti biće isključivo okrenute građankama i građanima, sa otvorenim prostorom da se oni uključe u političke aktivnosti i zajedno sa nama menjaju sistem na bolje, bez nužnosti da se sa našom strankom identifikuju, a ostavljamo otvorena vrata za one koji to žele. Stvaramo stranku unutrašnje demokratije, kolektivnog rukovođenja, zasnovanu na poštovanju svakog člana. Negovaćemo kulturu kritičkog mišljenja pa ćemo biti stranka u kojoj su frakcije sastavni deo stranačkog života, a pravo na javno izdvojeno mišljenje u okviru programa stranke najnormalnija stvar. Uvođenje transparentne javne uprave počećemo prvo u sopstvenoj stranci.

Do sredine novembra javnosti ćemo predstaviti program stranke, a na prvoj Skupštini ćemo, u demokratskoj atmosferi i uz poziv svim članovima da uzmu aktivno učešće u unutarstranačkim izborima, izabrati rukovodstvo.

Osnovna programska načela koja će biti utkana u program stranke su: oslonac na domaća mala i srednja preduzeća kao ključ održivog razvoja i visokih stopa rasta, jasna podela na tržišnu privredu koja se bavi efikasnošću i socijalnu državu koja se bavi socijalnom sigurnošću, Srbija na Zapadu koja je potpuno integrisana i spremna da koristi šanse velikog tržišta koje joj se otvara, oslonac na inovacije i grane koje imaju visoku dodatu vrednost, Srbija kao ekološka država koju smo pozajmili od potomstva, regionalno pomirenje i najdublja saradnja sa susedima, kultura lične odgovornosti, zaštita ugroženih i diskriminisanih i javno vršenje javne vlasti.

Mi smo u centru nove političke kulture, a ključ stabilnosti i podsticaja modernog društva je u našim rukama.

Voleo bih da pozitivno iznenadite sa programom ali ne zaboravite da ljudi, pojedinci, ličnosti čine stranku, odnosno nose i žive ideju.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − = 14

SAOPŠTENJE
Ne pristajemo na pritisak da već danas donesemo odluku o izlasku na izbore

Stranka moderne Srbije odluku o izlasku na izbore doneće kada oni budu raspisani. Do tada ćemo crpeti sve mogućnosti da se izborni uslovi poprave. Pojedinačno donete odluke o bojkotu izbora smatramo preuranjenim, ali poštujemo svačije pravo da samostalno odlučuje. Ne pristajemo na pritisak da se već danas odlučimo za bojkot …

SAOPŠTENJE
Politička trgovina evropskim vrednostima ugrožava evropske integracije i nanosi štetu Srbiji

Poslanički klub Stranke moderne Srbije sa zadovoljstvom će prisustvovati sastanku sa Dejvidom Mekalisterom, specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Proces evropskih integracija vidimo kao zajednički rad na postizanju plemenitih ciljeva kao što su: sloboda, demokratija, vladavina prava koja stvara investicionu klimu u kojoj su subvencije nepotrebne, poštovanje ljudskih prava, bezbednost, …

SAOPŠTENJE
Student u centru učenja

Poslaničkim klubovima uveliko stižu zahtevi tzv. večitih studenata za novi produžetak roka za završetak studija. Narodna poslanica i članica Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije od 2016. godine zagovornica je koncepta “student u centru učenja”. “Lepo nam je govorio profesor sociologije – najlakše se obnavlja obnovljena godina”. Fenomen “večiti studenti i …