Dogovor o saradnji Stranke moderne Srbije (SMS), Građanskog demokratskog foruma (GDF) i Tolerancije Srbije

SAOPŠTENJE

Dogovor o saradnji Stranke moderne Srbije (SMS) i Građanskog demokratskog foruma (GDF) danas je potpisala i Tolerancija Srbije koju čine Vlaška narodna stranka, Bošnjačka građanska stranka i Crnogorska stranka.

Bliskost ciljeva i saglasnost u pogledu načina političkog delovanja suština je ovog sporazuma koji treba da omogući jačanje građanske alternative na opozicionoj sceni Srbije.

Na svečanosti povodom potpisivanja Dogovora naglašeno je da poslednji događaji, pogotovo slučaj sa pekarom albanskog vlasnika u Borči, motivišu ljude građanske demokratske orijentacije da se bore za prava i slobodan život svih građana Srbije.

Dogovor je ispred Tolerancije Srbije potpisao Jasminko Hadžisalihović. Ispred Stranke moderne Srbije potpis je stavila kopredsednica stranke, Tatjana Macura. Dok je ispred Građanskog demokratskog foruma Dogovor potpisao predsednik, Aleksandar Olenik.

Dogovor je potpisan u novootvorenoj kancelariji GDF-a u centru Beograda, a ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici diplomatskog, političkog, javnog i kulturnog života Srbije.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

26 + = 29

SAOPŠTENJE
Usvojene izmene krivičnog zakonika nisu “Tijanin zakon”

Zakon o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika NIJE Tijanin zakon, a nemogućnost uslovnog otpusta osuđenih na doživotnu kaznu zatvora JESTE kršenje našeg Ustava i zakona, jer se time krši sudska praksa Evropskog suda za ljudska prava koja je sastavni deo Evropske konvencije o ljudskim pravima. Narodni poslanici nisu kompetentni da …

SAOPŠTENJE
Deklaracija za održivi nacionalni odgovor na HIV podržana i od strane Stranke moderne Srbije

Stranka moderne Srbije podržala je „Deklaracija za održiv nacionalni odgovor na HIV“ i time se obavezala da će u budućem delovanju u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti podržavati primenu programa smanjenja štete i njihovo budžetsko finansiranje. „Ukoliko želimo da se suštinski bavimo primarnom i sekundarnom prevencijom HIVa onda za to moramo …

SAOPŠTENJE
Prekid bojkota rada Narodne skupštine

Šire predsedništvo Stranke moderne Srbije je na sednici održanoj 16. maja donelo preporuku o prekidu bojkota rada Narodne skupštine, uvereni da je nastavak parlamentarne borbe u interesu građana. Tačno je da svojim učešćem u radu Narodne skupštine ne možemo uticati na pristojnost drugih narodnih poslanika i njen legitimitet. Tačno je …