Kоја је цена слободног живота?

САОПШТЕЊЕ

Kопредседница Странке модерне Србије (СМС) и народна посланица, Татјана Мацура упутила је данас јавни позив свим организацијама које се баве правима жена, укључујући и Женску парламентарну мрежу Србије, да се заједнички огласе и стану уз Мају Павловић која 21 дан штрајкује глађу и која је сигурно животно угрожена.

Покрајинска посланица СМС, Зорица Дамјановић упутила је исти позив Женској парламентарној мрежи Војводине.

Маја Павловић, власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада, штрајкује глађу већ 21 дан јер се нашла у безнађу и чељустима непостојеће правне државе. Ово је њен други штрајк глађу у последњих годину дана.

Власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада изнела је 9 захтева, од којих 4 могу одмах бити испуњена. Председница Владе, Ана Брнабић најавила је састанак тек за уторак.

Да ли Маја Павловић може да издржи до тад? Зашто састанак тек у уторак?

Подсећамо и да је видно изостала реакција председнице Kоординационог тела за родну равноправност, министарке Зоране Михајловић.

Очекујемо од председнице Владе да не одлаже састанак, а од свих организација које се баве правима жена, без обзира да ли су организоване од стране државе или су у питању невладине организације, да стану уз Мају Павловић.

#StojimUzMaju

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

87 + = 96

САОПШТЕЊЕ
Усвојене измене кривичног законика нису “Тијанин закон”

Закон о изменама и допунама Кривичног законика НИЈЕ Тијанин закон, а немогућност условног отпуста осуђених на доживотну казну затвора ЈЕСТЕ кршење нашег Устава и закона, јер се тиме крши судска пракса Европског суда за људска права која је саставни део Европске конвенције о људским правима. Народни посланици нису компетентни да …

САОПШТЕЊЕ
Декларација за одрживи национални одговор на ХИВ подржана и од стране Странке модерне Србије

Странка модерне Србије подржала је „Декларација за одржив национални одговор на ХИВ“ и тиме се обавезала да ће у будућем деловању у законодавној и извршној власти подржавати примену програма смањења штете и њихово буџетско финансирање. „Уколико желимо да се суштински бавимо примарном и секундарном превенцијом ХИВа онда за то морамо …

САОПШТЕЊЕ
Прекид бојкота рада Народне скупштине

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана. Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је …