15. дан штрајка глађу Маје Павловић, директорке ТВ Канал 9 из Новог Сада

САОПШТЕЊЕ

Странка модернe Србије подсећа јавност да директорка телевизије Канал 9 из Новог Сада, Маја Павловић, већ петнаести дан штрајкује глађу, јер како каже „у овој држави имамо само обавезе и никаква права, а држава има сва права и никакве обавезе“. Она тражи од државе: “Да ТВ К9 признају права која има по законима и Уставу, да плате што су дужни, ми њима наша дуговања, па тек онда, нека нас угасе. Не могу да дозволим да нас угасе, а да се њихов дуг не рачуна“.

ТВ Канал 9 је од 2014. године покренуо велики број судских поступака који до данас нису решени, а чије би пресуде ТВ К9 донеле око 20 милиона динара.

Канал 9 је 2015. г. поднео и тужбу против решења РЕМ, јер сматра да је локалним телевизијама незаконито одузета локална и додељена регионална фреквенција, чији су трошкови далеко већи. „На конкурсима, на којима су годинама наши пројекти добијали подршку, сада смо неподобни. Како да зарадимо 500.000 динара месечно, колико износе само таксе држави?” пита се Павловићева.

У временима густо сазиданог медијског мрака Канал 9 покушава да ради професионално и једино на тај начин да опстане. У њеном студију све време гостују и представници власти и опозиције, све актуелне теме су заступљене, а вести се преносе тачно и правовремено. Такође, када су протести на улицама онда их можете пратити и на екрану К 9.

Јасно је да актуелној власти истина смета и мора бити нападнута, фалсификована, етикетирана… Шта за представнике власти значи нестанак још једног медија са дугом традицијом кад “срећни и ружичасти“ постоје и за пребројавање и за тровање медијског простора?

Овим путем СМС апелује на грађане и јавност да допринесу видљивости овог случаја, као и да штитећи истину дамо подршку храброј Маји Павловић која је изложена великом животном ризику и чије је здравље из сата у сат све угроженије. Даље, позивамо представнике власти да хитно одговоре на захтеве које је Маја Павловић изнела, да престану са обрачунавањем са њима неподобним медијима и системски реше ова питања, са којима се сусрећу и други локални медији.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 7 =

САОПШТЕЊЕ
Усвојене измене кривичног законика нису “Тијанин закон”

Закон о изменама и допунама Кривичног законика НИЈЕ Тијанин закон, а немогућност условног отпуста осуђених на доживотну казну затвора ЈЕСТЕ кршење нашег Устава и закона, јер се тиме крши судска пракса Европског суда за људска права која је саставни део Европске конвенције о људским правима. Народни посланици нису компетентни да …

САОПШТЕЊЕ
Декларација за одрживи национални одговор на ХИВ подржана и од стране Странке модерне Србије

Странка модерне Србије подржала је „Декларација за одржив национални одговор на ХИВ“ и тиме се обавезала да ће у будућем деловању у законодавној и извршној власти подржавати примену програма смањења штете и њихово буџетско финансирање. „Уколико желимо да се суштински бавимо примарном и секундарном превенцијом ХИВа онда за то морамо …

САОПШТЕЊЕ
Прекид бојкота рада Народне скупштине

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана. Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је …