Ко игра за рају и занемарује тактику, завршиће каријеру у нижеразредном Вратнику

САОПШТЕЊЕ

Ко игра за рају и занемарује тактику, завршиће каријеру у нижеразредном Вратнику

Рачунајући да се месецима, а што се мене тиче и годинама, боримо за слободу на различите начине, дозволићете ми да слободно искажем своје мишљење о најактуелнијим дешавањима.

Савез за Србију добио је баш оно што је заслужио својим начином рада заједно са “организаторима” протеста 1од5 милиона, то јест, заједно са самим собом, јер би у овој фази чак и необавештеном Коштуници било јасно да су Ђилас и екипа организатори протeста.

И ту ништа не би било спорно да је бар неко послушао вапаје још од јануара који су сажети у тексту објављеном на сајту Странке модерне Србије чији део за лење читаоце преносим овде: „У сваком случају, време је да се карте отворе и да протесте поведу етички и морално чисти људи, који сваку грађанку и грађанина виде као једнако пожељну персону на протестима! Нема места ксенофобији, хомофобији, русофилији и осталим штетним фобијама и филијама. Остаје само борба за слободну Србију. Нека се позову сви опозициони политичари да се обрате људима на протестима, па ко добије највећу подршку нека поведе, без наметања лидерки и лидера које ће промовисати утицајни креатори мишљења попут глумаца, спортиста и слично.“

Да се вратимо на то ко је добио оно што је заслужио. Није требало да се Савез и део добронамерних грађанна залете онако неорганизовано на РТС, а потом и на Председништво, па на СУП у Улици Деспота Стефана, да би се на крају све то завршило једном великом безидејношћу у којој, како ствари стоје, надрљаше само млади, тек пунолетни људи. Требало је лепо да сви седнемо и да се у процес планирања укључе потписници Споразума с народом који нису чланови Савеза, као и остале опозиционе опције попут Не давимо Београд, Локални фронт и друге локалне, грађанске опције. Требало је позвати и све јавне личности које су тако бесомучно позиване свих ових месеци да говоре на протестима. Све би то имало већу тежину и одавало утисак бескомпромисног плана. Заједничким договором сви бисмо јасно и гласно позвали људе да следе смислени и тактички план. Људи широм Србије су се спремили да у недељу крену за Београд, али поучени искуством безидејности и непостајања договора и плана, срећом, већина то није урадила. Уместо тога десио се фијаско после кога ће бити веома тешко организовати људе.

Није до краја јасно шта је била намера оваквог излета појединих чланова Савеза за Србију, који нису нашли за сходно ни своје чланове да обавесте о овој „јуриш“ акцији. После свега, чак и Вучићев коментар, за који су ми рекли да га је изнео (не слушам га никад па не знам да ли је баш тако рекао) нешто попут „појурили су да докажу да су луђи од Сергеја“ делује смислено ако се протумачи мало другачије. Појурили су да отму који проценат од оног који је сам скоро па барабар са целим Савезом. Тек када је акција пропала „људи на камиону“ су се сетили да постоје „потписници Споразума“, а не само Савез за Србију.

Живи били па видели, предвиђам да је следећа „тактика“ Савеза да смисле изговор за враћање у Парламент, јер је више него очигледно да је борба на улици завршена. Евентуално остаје још један адут у виду чувеног позива на 13. април, али после оваквог закуцавања у зид, тешко да ће се енергија обновити.

Остаје нам да свако од нас настави како нам унутрашњи осећај налаже да треба, без алавог тражења пречица до успеха, јер нам најмање треба да се после потреса горе роде неки нови мишеви. Имамо их превише.

Љупка Михајловска
Народна посланица
Чланица Ширег председништва Странке модерне Србије

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 1 = 6

САОПШТЕЊЕ
Усвојене измене кривичног законика нису “Тијанин закон”

Закон о изменама и допунама Кривичног законика НИЈЕ Тијанин закон, а немогућност условног отпуста осуђених на доживотну казну затвора ЈЕСТЕ кршење нашег Устава и закона, јер се тиме крши судска пракса Европског суда за људска права која је саставни део Европске конвенције о људским правима. Народни посланици нису компетентни да …

САОПШТЕЊЕ
Декларација за одрживи национални одговор на ХИВ подржана и од стране Странке модерне Србије

Странка модерне Србије подржала је „Декларација за одржив национални одговор на ХИВ“ и тиме се обавезала да ће у будућем деловању у законодавној и извршној власти подржавати примену програма смањења штете и њихово буџетско финансирање. „Уколико желимо да се суштински бавимо примарном и секундарном превенцијом ХИВа онда за то морамо …

САОПШТЕЊЕ
Прекид бојкота рада Народне скупштине

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана. Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је …