Годину дана од убиства политичара у земљи страха и неизвесности

САОПШТЕЊЕ

Данас се навршава тачно годину дана од када је убијен Оливер Ивановић, некадашњи лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, политичар са Косова и Метохије помирљивог тона, а пре свега грађанин земље Србије.

Иако су власти, како у Београду, тако и у Приштини, најављивале брзо откривање мотива, налогодаваца и учиниоца убиства, ни годину дана након трагедије чини се да нема назнака да су истражни органи на трагу да овај случај реше, нити је јавност о томе обавештена.

С времена на време се у медијима појављују различите претпоставке и сумње које својим тенденциозним насловима и реториком узбуркавају јавност, а ни политички званичници не устежу се од спекулација за које нико нема чврсте доказе. Све ово додатно обесхрабрује људе који живе на Косову и Метохији. Они страхују за своју безбедност, питају се шта могу да очекују од косовских и српских институција када се ради о њиховим животима, посебно када виде да нема помака у решавању околности и мотива које су довеле до убиства човека који је био политички активан.

Странка модерне Србије очекује да ће истражни органи у Приштини и Београду, кроз координирану акцију, у догледном периоду решити убиство Оливера Ивановића и обезбедити услове за трајни мир и стабилност за све људе који живе на простору Косова и Метохије.

Позивамо грађане да се у среду, 16.01.2019. прикључе мирној протестној шетњи поводом годишњице убиства Оливера Ивановића и да уместо пиштаљки понесу свеће. Окупљање је на платоу испред Филозофског факултета од 18 часова.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 54 = 60

САОПШТЕЊЕ
Усвојене измене кривичног законика нису “Тијанин закон”

Закон о изменама и допунама Кривичног законика НИЈЕ Тијанин закон, а немогућност условног отпуста осуђених на доживотну казну затвора ЈЕСТЕ кршење нашег Устава и закона, јер се тиме крши судска пракса Европског суда за људска права која је саставни део Европске конвенције о људским правима. Народни посланици нису компетентни да …

САОПШТЕЊЕ
Декларација за одрживи национални одговор на ХИВ подржана и од стране Странке модерне Србије

Странка модерне Србије подржала је „Декларација за одржив национални одговор на ХИВ“ и тиме се обавезала да ће у будућем деловању у законодавној и извршној власти подржавати примену програма смањења штете и њихово буџетско финансирање. „Уколико желимо да се суштински бавимо примарном и секундарном превенцијом ХИВа онда за то морамо …

САОПШТЕЊЕ
Прекид бојкота рада Народне скупштине

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана. Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је …